Bare én OTB!

 

OTB - dagens eneste. Her er jeg på god vei over styret for å møte fjellet.
Klassisk OTB – dagens eneste sådan. Her er jeg på god vei over styret for å møte fjellet, fanget av mitt eget actionkamera.

Snakk om flere fluer i ett smekk! Lørdagen kom med strøkent vær, og det ble full pakke med guttetur, stikurs, sosialisering, bålbrenning/grilling, gjørmekråss, utfor og kun 1 OTB!

Det som egentlig skjedde var et kurs i teknikk for å sykle sti. Jeg ble invitert av Proff Sykkelservice i Skjeberg til å være med en gjeng ikke-helt-nybegynnersyklister kommandert av Aslak Mørstad (of Letth fame etc) på en dagstur i Østmarka. Her fikk vi prøve oss på ekstremt oppover, nedover, litt røtter og stein, bare røtter og stein, etc.

Det kom løpende verdifulle tips og demonstrasjoner fra vår Guru. Fant vi noe spesielt vanskelig fikk vi prøve oss flere ganger, med coaching.
Det er greit å være god på sykkelen, men det er sprøtt å demonstrere hvordan man ikke skal kjøre ned et heng, og da gjerne en 2-3 varianter av feil. Forskjellen er at Aslak kunne kjøre veldig feil trygt og med stil, mens jeg ville ha ligget meislet inn i fjellet og gått glipp av resten av turen…hvis ikke mer.

Stikkordene var crux (grisevanskelig teknisk parti, gjerne opp eller ned kombinert med stein, røtter e.l), utfor (uten å feige ut helt..), og bunny-jump (forsere f.eks en stokk lagt tvers over stien av en sykkelhater evt en orkan).

Siden vi ba pent fikk vi naturligvis også noen demoer på ekstrem kjøring i partier hvor vi slet med å gå/krabbe/klatre. Mellom alle hindere og sosialisering var det noen mil med fantastisk sti som ble forsert, i tidvis friskt tempo, med både smil, latter samt et par ufarlige knall og fall.

Jeg har syklet mye skog & sti dette året, og føler at jeg har blitt en del flinkere, men etter denne dagen er jeg ganske sikker på at jeg har økt stikompetansen dramatisk!
Måtte våren komme kjapt så jeg finner ut om farten har gått opp og tryningsfrekvensen har gått ned…

Etter et par-tre timer ble det lunsj i skogen. Trivelig!
Etter et par-tre timer ble det lunsj i skogen. Trivelig!

Tipp-topp dag, takk til alle hyggelige herrer, og spesielt Aslak og Lasse for en superb skogstur! Anbefales!

* OTB = Over The (Handle)Bars – over styret. Jeg måtte gå jo på trynet, men det ble kun med det ene stuntet denne gangen, bevis på fremgang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.