Kan ikke bare løpe…mars allerede?

Vi måtte reise for å finne vinter – det har jo blitt en tradisjon! Februar roet seg ned litt aktivitetsmessig sammenliknet med Januar – på en måte. Det ble ikke like mye løping, men jeg har fått opp dampen på andre atletiske øvelser. Jeg har stort sett maktet å gjøre tre-fire mursteinspass (eller hva det nå heter) pr uke som betyr løpe til Sats, sykle hardt uten å komme noe sted, løfte og flytte på tunge ting, så løpe hjem igjen. Sånt blir det timer av, så nå er det jo mye mer moro å ha fokuset på timer trent heller enn kilometer løpt. Det virker også som skrotten liker sånt – null støl, pulsen fungerer bedre, og alt går lettere. Nå fikser jeg dessuten å få høy puls på sykkel. Jeg vet hvordan jeg skal få det til uten at beina er fulle av syre og totalt visne før jeg når 80% maxpuls.

Midt i måneden var det familietur til Stöten (i Sälen, som er noen skarve mil fra Trysil på Svenskesiden, merk prikkene over o’ene). Været var stort sett med oss; plenty snø, ikke noe vind, noen hyggelige minusgrader. Sol og blå himmel ble observert flere ganger. Rene paradis!
Her bedrev vi alt fra langrenn via snowboard og snøballkrig til ekstremaking. Innimellom hyggen snek vi voksne oss også ut på noen litt svettere økter både i joggesko og med ski på beina. Jeg har null talent i langrenn, og fikk atter en gang bekreftet at det hadde gått en del fortere hvis jeg hadde byttet skiene med joggesko. Men det går såpass greit at jeg ikke gjør totalt skam på nasjonaliteten min.

Vel hjemme var det tilbake til en grei rytme med løping ute og inne, spinning og styrketrening. Dette året skal jeg prøve å trene med fokus på sykling, kanskje ingen dum idé da jeg er påmeldt tre terrengsykkelritt foreløpig, og vurderer flere. Jeg gleder meg skikkelig til å bryne meg på gjørme og mer moro i Terrensykkelrittet i Mai, selv om jeg ikke er heeelt sikker på at jeg vet hva jeg gir meg ut på!

Februar ble en knallbra måned timesmessig!

Over 35 timer trening, fordelt på 13,5 time løping (ca 16 mil), 9 timer sykling, og resten en salig blanding av langrenn og styrketrening. Så jeg begynner å nærme meg eliteentusiastnivå!

3 thoughts on “Kan ikke bare løpe…mars allerede?”

 1. Bra jobba! Virker som vi har samme skillz på langrenn, eller at du kanskje er litt bedre. Er ikke meningen å dra deg ned! hehe!

  JEg også har hatt den beste februarmåneden EVER faktisk og det er motiverende å se.
  Tror det er lurt å endre fokus på faktorer som motiverer – akkurat som du skriver tid vs km.

  Samme må jeg gjøre når det blir bart i marka. Jeg er veldig opptatt av løpte km, men når man løper sti går det utrolig treigt. Da må man telle timer – og gå i bakkene. Det gleder jeg meg til! Ha en fin treningsmars!

  ps! Hvilket gopro kamera bruker du?

  1. Er ikke mulig å være mer håpløs enn meg på langrenn! For å skli må det være nedoverbakke eller dobbelttak. Resten er jogging med rare, lange sko…
   GoPro er et Hero2, helt standard forøvrig som jeg kjøpte på salg (NOK 1200 for motorsports-edition, men det var i utlandet). Egentlig innkjøpt til helt andre formål, men det funker fint, og ikke minst så tåler det misbruket mitt så lenge det er i den bombesikre kassa.
   En glimerende Mars-måned ønskes tilbake!

 2. Jeg hadde goPRO 1 men det gikk i stykker. Jeg har siklet litt på goPRO3 men har vel funnet ut at jeg strengt tatt ikke trenger det =)

  Vi får ta en oppsummering etter mars.
  Skisesonger er forøvrig ferdig for mitt vedkommende :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.