Påskeudd til å sporte!

Happy campers

Med ungene parkert hos svigerforeldre, kort arbeidsdag og bra vær var det bare én ting å gjøre: løpetur for mor og far! Dette virker kanskje totalt alien for noen, men vi tviler ikke et sekund de få gangene vi er alene – da skal det løpes! Sol var det, men ikke mange plussgradene, og noe vind. Vi skulle rundt Tunevannet, og hadde en liten debatt om hvilken vei som ville gi best mulige vindmessige forhold. Det endte med medsols, og det passet bra da jeg bestandig tar denne turen motsols.

Fra Kurland opp langs Tunevannet var det rene sommeren, og ned Trøskenveien gikk det lett med vinden i ryggen. Turen gikk i sub6-pratetempo, og det eneste jeg måtte fokusere på var å holde tempoet til Therese nede, hun ville gjerne fly avgårde…
Etter økten var det kjapp foring, før vi sprang videre til Kino etterfulgt av restaurant – nesten perfekt etter vår målestokk :)

Er du glad i asfalt og åpent landskap er turen absolutt å anbefale. Ved å ta av ved Holleby skole blir det også litt tid på grusvei før de siste kilometrene er jevn stigning. Det merkelige er opplevelsen av distanse – det kjennes mye lenger å løpe 14km rundt Tunevannet enn å ta f.eks 3 runder i lysløypa. Kanskje på grunn av de lange slettene, og den brede veien, eller bare det at man vet at det er lenger unna hjemme i luftlinje…

Med utgangspunkt i denne turen finnes det mange supre alternativer for å slite joggesko eller sykkeldekk. Det går stier og blåløyper på kryss og tvers rundt Tunevannet. Tar man av ved Holleby kapell får man et par fine km grusvei før man er tilbake på Trøskenveien, med enda fler forgreninger, eller man kan stikke av fra Holen rett inn i gnarly blåløype som har to stier til Lysløypa, eller helt til Bakkeli.

Therese flyr avgårde på grusen, like før Holen.

Det passet bra å ha denne godturen i beina – jeg har som nevnt slitt litt for mye med å stresse på turene i det siste; det blir gjerne sånn alene. Så når jeg mumlende forsvant ut døra Torsdag formiddag hadde jeg egentlig ikke noen planer om tempo eller distanse. Etter et par km avslørte de seg selv; kjappis. 13 Km ga en tur via Tarris, Bede og Gatedalen med retur i 4.40-fart. Det kom overraskende, men gikk helt smertefritt. Dagsform slutter aldri å skape rabalder i løpeplanene mine….hvis noen har nøkkelen, så si ifra!

Nå ser det ut som det skal bli møllevær til uka, så jeg får passe på å snike inn noen km i løpet av helga. Jeg klør veldig etter å investere i et nytt par sko, siklet fælt på Adidas adizero Boston på XXL, men syntes prisen er litt heftig siden jeg allerede har for mange joggesko. Føtter og ankler vil dog ikke lenger ha klumpesko, jeg har prøvd mine tidligere favoritter Nike Vomero og Nike Pegasus, men de lager kjøttkaker av anklene mine, kjennes svære og har alt for mye sprett og svai. Mulig Supernova Glide skal prøves?

Løpeteknikk - jeg er ganske så nøytral, mens Therese suppinerer en god del. Frasparket er dog ganske likt!

3 thoughts on “Påskeudd til å sporte!”

 1. Det er så utrolig fint å løpe en tur sammen nå og da. Selv om man eventuelt er på forskjellig nivå! Ypperlig mulighet til å prate sammen på en uforstyrret måte som man sjelden får ellers – og sanke km samtidig. (c:
  God påske.

 2. Jeg har opplevd at sko jeg kunne løpe med for mange år siden ikke lenger fungerer for bena min, og trenden er at jeg stadig går i retning av mindre dempede sko. Selvsagt har jeg mengdesko og letter sko som jeg veksler mellom men modellene er ulike fra de jeg pleide løpe med før. Både skomodeller, løpevaner og ben endrer seg og det er bare å ta det til etteretning ;-)

 3. Janicke: Jepp, det å løpe sammen er digg da man har garanti for ikke å bli forstyrret :)

  Silja: der har du et poeng! Jeg har egentlig ikke tenkt på det på den måten, men selvfølgelig endres føtter, bein og løpesett med alder og antall mil sprunget. Flaks for fabrikantente.

  Fant skoene jeg vil ha på XXL, der kostet de 1300. Kjapt mobilsøk på Wiggle – der var prisen 588,-, ekspressfrakt til NOK 264, pluss MVA på det hele, og fortsatt penger å spare. Så vi får lage en handleliste (igjen…).

  Glad påsk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.